Csak egy jó ötlet! Pontosan ennyi kell egy vállalkozás beindításához. Most persze sokan morognak, hogy azért nem árt ha van tőkéje is az embernek, de vannak olyan cégóriások, melyekről ha kevesen is tudják, de a szülők garázsából nőtték ki magukat.

Apple

Talán a legismertebb ilyen történet az Apple-é. A vállalkozás két alapítója, Steve Jobs és Steve Wozniak 1976-ban kezdett el dolgozni első számítógépén az Apple 1-en. Az első modellből 200 darabot tudtak eladni. Ezután Jobs eladta Volkswagen buszát, Wozniak pedig HP számítógépét, hogy fejleszteni tudják a találmányukat. A két Steve-hez csatlakozott Robert Wayne-is és együtt sikerült elkészíteniük az Apple 2-őt. Ezután Wayne kiszállt, és részesedését 800 dollárért adta el. Ez a részesedés most több milliárd dollárt érne, hisz a kis vállalkozás mára a világ legértékesebb cégévé nőtte ki magát.
Az Apple egykori otthonát adó garázs még ma is ugyanúgy néz ki a google utcaképe alapján, mint a cég indításakor.

vállalkozásvállalkozás

 

Amazon

vállalkozásJeff Bezos, az amazon.com alapítója sem kezdte másképp. Otthagyta Wall Street-i jól fizető munkáját, hogy megvalósítsa ötletét, és könyvek árusításába fogott. Mindezt egy jellegzetes amerikai kertvárosi garázsból intézte.
Mára a cég 53 négyzetkilométernyi raktár területet használ, és újabban már nem csak, hogy drónnal szállítják házhoz a megrendelt termékeket, de a vállalkozás hamarosan ki is lép a fizikai térbe. 2017 elején debütál az Amerikai Egyesült Államokban az eladó és pénztáros nélküli önkiszolgáló üzletláncuk, csaknem kétezer üzlettel.

Google

vállalkozás

1998-ban kezdett el dolgozni a google keresőjén Larry Page és Sergey Brin, egy kis bérelt garázsban  Menlo Parkban, Kaliforniában. A vállalkozás célja az volt, hogy kialakítsanak egy olyan egyszerűen kezelhető felületet, melyen keresztül az interneten fellelhető információkat könnyen el tudja érni.
A 177 négyzetméteres garázs akkori tulaja ma a cég alelnöke és termék igazgatója.
A világ összes információjának rendezésére tervezett kereső mára a világ leglátogatottabb weboldala lett.

 

Disney

vállalkozás

 

Walt és Roy Disney nagybátyjuk picuri garázsában kezdett el dolgozni egy képregényötleten 1923-ban, mely “Alice Comedies” nevet kapta. Ezen alapul a később elkészült Alice Csodaországban című animációs rövidfilm. Az alapítókról elnevezett médiabirodalom ma a legtöbb profitot termelő médiavállalat, és mindemellett  több mint egy tucat vidámparkkal, saját filmstúdióval és kábeltévével büszkélkedhet.

 

Az ilyenformán induló, de világszinten piacvezetővé vált vállalkozások sora hosszú, de a lényeg mindegyik történetében ugyanaz. A pénz nem minden, hisz megfelelő ötlet nélkül nem sokra megyünk vele. Nyilván könnyebb, ha van az embernek kezdő tőkéje, de anélkül sem lehetetlen egy vállalkozás beindítása, és az álmok megvalósítása.

Ha az Ön ötlete már megszületett, de nem szeretné ön is egy garázsból indítani vállalkozását, most lehetősége van 12,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázni.

Töltse ki ingyenes előminősítésünket!